Erteleme haberlerinin damga vurduğu 2021 yılının ilk yarısını geride bırakmış durumdayız. Oyun kıtlığının ciddi şekilde hissedildiği 2021 yılının in ilk yarısında minimum sorunla çıkış yapmayı başarmış en iyi oyunları sizin için listeledik.
Not: Listeleme tamamen kişisel deneyim ve zevklere dayalı şekilde yapılmış olup herhangi bir bağlayıcılığı yoktur. Sıralama için metacritic user score değeri esas alınmıştır.
Hitman 3
Çıkış tarihi: 26 Ocak 2021 Metacritic: Metascore:84 User score:7.9 (195 oy) Google %96
2021 yılında çıkan ilk büyük oyunlardan olan Hitman 3 önceki 2 oyunun devamı olarak çıkış yaptı. Grafiksel olarak ilk iki oyunla arasında çok bir fark yok. Hikâyenin ilerlemesi ve yeni görevlerin gelmesi dışında oyun pek bir farklılık içermiyor. 1. ve 2. oyunda var olan iyi unsurlar daha da geliştirilmiş, yeni hikâye ile harmanlanıp piyasaya sürülmüş.
Gizlilik mekanikleri halen kabul edilebilir ölçüde yapaylık içermekle birlikte; bu Hitman dünyasına aşina olanlar için zaten normal bir durum. Kılık değiştirme ve yapay zeka konularında önceden var olan sıkıntılar halen devam ediyor. Bu sıkıntıların aşılması oldukça masraflı olacağı ve oyun deneyimini bozacağı için kabul edilebilir bir durum.
Hitman 3 toplamda birbirinden farklı 6 bölümden oluşuyor. Ajan 47 bölüm içerisinde her bir aşamayı geçmek için birden fazla yola sahip. Tercihlerinize göre farklı ekipmanlar ve yöntemlerle ilerlemeye çalışıyoruz. Kişilerin ilerleme tercihlerine göre karşılarına çıkan olaylar değişebiliyor. Oyunu bir defa bitirerek var olan içeriğin neredeyse üçte birini deneyebiliyorsunuz.
Tekrar tekrar oynamazsanız bu yollar hiçbir işlevi olmadan kalıyor. Bu nedenle aslında 20 saatlik içerik barındıran oyun en fazla 5-6 saatte bitebiliyor. Genel olarak konuşmak gerekirse bir Hitman oyunundan beklentileriniz fazlasıyla karşılıyor. İzlenebilecek onlarca farklı yol; aklınıza gelen pek çok suikast yöntemini deneyebilmenize imkân tanıyor.
Resident Evil Village
Çıkış tarihi: 7 Mayıs 2021 Metacritic: Metascore:84 User score:8.5 (1515 oy) Google %96
25 yıldır devam eden korku oyun serisinin devam oyunu Resident Evil Village; beklentileri karşılaması ve serinin eski oyunlarındaki özellikleri güncelleyerek yeni nesile başarıyla uyarlaması ile dikkat çekiyor. Oyunun içinde bazı sıkıntılar olsa da oyun hikâyesi ve karakter özellikleri birlikte değerlendirildiğinde bu hususlar göze çok batmıyor.
Oyunun adını da aldığı yarı açık dünya köy ortamı ve çevresindeki bağlantılı alanlardan oluşan oyun haritası farklı deneyimleri yaşamanıza olanak sağlıyor. Karanlık ve kasvetli ortamlar ile oyunun yarattığı her an cephaneniz bitecekmiş hissiyatı korku oyunu temasını oldukça başarılı şekilde yansıtıyor.
Yapılan değişikliklerle envanter yönetimi artık oyunun kilit öneme sahip konularından değil. Toplanabilir pek çok materyal artık envanterde yer kaplamıyor. Bu değişiklik oyunun kaynak yönetimi kısmına ciddi darbe vursa da oyun tasarımı ile cephane tükenmesi hissiyatı başarılı şekilde verilmiş. Her düşmandan ya mermi ya da üretim malzemesi düşmesi; bütün silah tipleri için olmasa da genel olarak mermi sıkıntısı çekmeden oyunu bitirmenizi sağlıyor.
Üzerinize akın akın gelen düşmanlarla çarpışmak, süre bitmeden belirli bir nesneyi bulmak, ölümsüz düşmanlardan kaçarak bir yerden bir yere gitmeye çalışmak ve efsanevi boss savaşları yapmak gibi farklı oynanış dinamiklerini içinde barındıran Village oyunu ilk defa bitirdikten sonra açabileceğiniz özelliklerle tekrar tekrar bitirilebilecek bir oyun.
It Takes Two
Çıkış tarihi: 26 Mart 2021 Metacritic: Metascore:88 User score:9.2 (434 oy) Google %96
Daha önceden A Way Out ile karşımıza çıkan, oyun dünyasının sinema kökenli yapımcısı Josef Fares’ in yeni oyunu It Takes Two; A Way Out da olduğu gibi 2 kişi oynama zorunluluğu olan bir oyun. Boşanma aşamasında olan bir çiftin çocuklarının dileği sonucu başlarına gelen olaylar ve ilişkilerinin ilerlemesini konu alan oyunda anne ve babanın kilden oyuncağa dönüşmüş hallerini kontrol ediyoruz.
Tek bir tür belirtmek gerekirse oyun başından sonuna kadar sadece birlikte ilerlenebilen bir platform puzzle oyunu denebilir. Yaklaşık 12 saatlik bir deneyim sunan oyun; her bölümünde farklı mekaniklerin ön plana çıktığı, 1-2 saatlik mini oyunlar topluluğu olarak tasarlanmış. Oyun yaşattığı bu farklı deneyimler sayesinde sürekli oynanışı diri tutmayı başarıyor.
Oyunculara birbirinden farklı ekipmanlar verip birlikte çalışarak ilerlemelerini isteyen oyun bezen tps kamera açısıyla oynanan bir nişancı oyunu bazen hack and slash bazen de 3 boyutlu platform oyununa dönüşebiliyor. Oynanış açısından neredeyse her yarım saatte insanı şaşırtabilen It Takes Two son dönemlerin en etkileyici oyunlarından biri.
Hikâye olarak zayıf ve akılda kalıcılıktan uzak olmasına rağmen iki kişilik oyunlarda daha önceden yapılmamış bir deneyimi; oldukça başarılı bir şekilde sunması, oyunu efsanevi kılıyor. Ayrıca oyunu bir kişinin satın alması, iki kişinin birlikte oynaması için yeterli. Yaşattığı deneyimler ile oyun tarihinin efsaneleri arasında yerini almış durumda.
Yorumlar (1)