1. Ana Sayfa
  2. Genel

E-Ticaret İçin Şahıs Şirketi Kurmak


E-Ticaret için şahıs şirketi kurmak konulu içeriğimiz e-ticarete yeni atılmak isteyen kişiler için hazırlandı. Aynı zamanda içeriğimizde şahıs şirketi açma maliyeti ve benzeri merak edilen konularada yer vereceğiz. 2022 yılında eticaret için şahıs şirketi kurmak mantıklı mı değil mi birlikte göz atalım.

E-Ticaret İçin Şahıs Şirketi Kurmak

Teknoloji geliştirkçe ve her geçen gün dijitalleştikçe kişiler para kazanma konusunda veya yaptığı ürünleri pazarlama konusunda e-ticaret sektörüne giriş yapmak istiyor. Tabi, e-ticaret yapmak düşünüldüğü kadar kolay olmadığının altını çizmekte fayda var.

E-Ticaret’te aynı bir dükkanınız olduğu gibi bazı prosüdürleri bulunuyor. Bunların en başında sattığınız ürünlerin vergisini vermeniz yani fatura kesmeniz gerekiyor. E-Ticaret için şahış şirketi kurmak konusunda araştırma yaptığınıza göre, eticaret kavramını iyi bir şekilde kavradığınızı varsayıyor. Bu yüzden bu konuda detaylı olarak eticaret nedir, nasıl yapılır gibi sorular yerine direkt olarak merak ettiğiniz eticaret için şahış şirketi kurmak konusuna gireceğiz.

  • Neden e-ticaret için şahıs şirketi kurmak zorundayız?

Ülkemizde yaptığımız ticareti kurumsal ve aynı zamanda resmi şekilde (kanunlara uygun) yapmak için şirket olmanız, ürün aldığınızda aynı şekilde ödediğiniz KDV’nin, satışta da karşı tarafa KDV’li şekilde satmanız gerekiyor. Bunun için şahıs, limited veya anonim şirketleri sahibi olmanız gerekiyor. Bu şirketler arasında şahıs şirketi açma maliyeti en az olduğundan dolayı ilk giriş yapacak kişiler için önerilir.

E-Ticaret için  şahıs şirketi kurmak  ve maliyetleri
E-Ticaret için şahıs şirketi kurmak ve maliyetleri

Şahıs Şirketi Açma Maliyeti

E-Ticaret için şahıs şirketi kurmak oldukça basittir. Aşağıda sizin için listelediğimiz her şeyi tamamlayarak düşük maliyetlerle şahış şirketi sahibi olabilirsiniz. Öncelikle bu işlemleri tek başınıza yapmanızdan ziyade bölgenizde bulunan veya tanıdık bir muhasebeci ile dakikalar içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuda bölgenizden destek almak istemiyorsanız, profesyonel olarak internet üzerinden bu hizmeti sağlayan firmalar bulunmaktadır. Bu firmalar ile iletişime geçerek, uzmanlardan bilgi alabilir ve tüm işlemleri rahatlıkla halledebilirsiniz.

  • Şahış şirketi açma maliyeti ve gerekli belgeler

İki adet vesikalık fotoğraf,
Tutacağınız iş yeri kira sözleşmesi veya evinizden yapacaksanız home ofise uygun kira sözleşmesi,
E-Devlet üzeriden alınmış ikametgah belgesi,
Vergi dairesi sözleşme damga vergisi (Bu nedir?)
Muhasebecinize özel olarak şirket işlemlerinde kullanması için vekaletname – 150 TL 
Noterden şahsınıza özel olarak alınmış imza beyannamesi – 100 TL
Muhasebecize ödeyeceğiniz açılış tutarı – 250 – 350 TL 

Yukarıdaki işlemler ve belgelerin toplam maliyeti: 500 TL / ortalama fiyatı değişkenlik gösterebilir.

Kısacası e-ticaret için şahıs şirketi açmak istiyorsanız yukarıda listelediğimiz belgeler ve aynı zamanda 500 TL gibi bir tutarla şirketinizi hızlı bir şekilde kurabiliyorsunuz. Tabi ki sadece bunlarla kalmıyor. Şirket kuruluşundan sonra kaşe, kira sözleşmesi için damga vergisi, meslek odası kayıtları (sektörel olarak gerekliyse) gibi ekstra masraflarda çıkabiliyor.

Bu yazımızdan sonra sizin için “E-Ticarete Başlamadan Önce Bilinmesi Gerekenler” içeriğimizi de incelemenizde fayda olabileceğini düşünüyoruz.

 

Yorum Yap