Sivilce yaraları büyük küçük herkesin başına gelen ve estetik açıdan hoş görünmeyen detaylardır. Bazı sivilce yaraları çok küçük olduğu için fazla belli olmasa da bazıları oldukça büyüktür. Bu nedenle de insanlar ya doktora danışır ya da evde yapılabilen bazı yöntemleri dener. Şimdi sizlere sivilce yaralarının kolay yoldan nasıl yok edileceğinden bahsedeceğiz.
Özellikle kadınlar kapatıcı ya da fondöten gibi makyaj malzemelerini kullanarak yaraların geçici olarak kapatılmasını sağlar. Ancak her zaman makyaj yapma gibi bir alternatif olmayacağı için sivilce yaralarının kalıcı olarak yok edilmesi çok daha önemli olmaktadır. Eğer sivilce yaranızın kalıcı olarak yok olmasını istiyorsanız piyasada çok fazla satılan salyangoz kremlerini kullanabilirsiniz. Salyangoz kremlerinin içerisinde salyangoz özü ve birçok antioksidan madde bulunmaktadır. Bu sayede hücreleriniz çok kısa bir süre içerisinde yenilenir. Böylece sivilce yaralarınız de ortadan kalkmış olur.
Salyangoz kreminin herhangi bir yan etkisi yoktur. Bu nedenle her cilt tipinde gönül rahatlığı ile salyangoz kremini kullanabilirsiniz. Günlük kullanıma uygundur.
Salyangoz kremi haricinde de sivilce yaralarınızı yok etmek için pek çok yöntem bulunmaktadır. İlk olarak elma sirkesini örnek verebiliriz. Seyrelterek yani üzerine su ekleyerek kullanacağınız elma sirkesi, hem sivilcelere hem de sivilce yaralarına çok iyi gelmektedir. Elma sirkesinin içerisinde bulunan vitaminler, cildin ihtiyacı olan vitaminlerdir bu nedenle kısa süre içerisinde sivilce yaralarının yok edilmesini sağlar. Zaten bitkisel içerikli maskelerin içeriğinde de genellikle elma sirkesi bulunmaktadır. Temizlediğiniz cildinize her akşam yatmadan önce masaj yaparak elma sirkesi sürmeniz, kısa süre içerisinde oldukça başarılı sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Diğer bir yöntem ise toz şekerdir. Toz şeker peeling etkisi yarattığı için sivilce lekelerinin temizlenmesi açısından oldukça faydalıdır. Düzenli olarak temizlediğiniz cildinize hafif nemlendirerek toz şeker ile peeling yaparak kısa süre içerisinde sonuç alabilirsiniz. Masaj etkisi da yaparak cildinizin oldukça sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.
Son olarak cildinizin kaybettiği sıvıyı almasını sağlayarak sivilce yaralarına iyi gelen baldan söz edeceğiz. Saf balı yüzünüze sürüp biraz bekledikten sonra güzelce yıkarsanız sivilce yaranıza oldukça iyi gelecektir.
Ağartma Kremi
Akne lekeleriniz varsa veya yara izleriniz pigmentasyon yaşamış cildinizden daha koyu ise, beyazlatma kremleri renk değişimlerini azaltmada etkili olabilir. Bir ürün satın almayı düşünüyorsanız; Cilt Bakımı Hekimleri, yüzde 2 hidrokinon içeren ürünleri aramanızı ve çevresindeki dokuların hasar görmesini önlemek için üretici talimatlarını yakından takip etmeniz gerektiğini söyler.
Dermatologlar yüzde 4’e kadar hidrokinon ve bir kortikosteroid ve tretinoin gibi bir ilaç kombinasyonunu reçete edebilir.
E Vitamini
E vitamini uzun süredir leke dokusunu iyileştirmek için kullanılmıştır. Vitamin E, cildin serbest radikallerle savaşmasına, yeni cilt hücrelerinin iyileşmesine ve üretilmesine yardımcı olan güçlü bir antioksidandır. Doğrudan bir vitamin E kapsülünden veya bir vitamini içeren topikal merhemden alınacak şekilde vitamin yara bölgelerine günlük olarak uygulandığı zaman, yara izini yumuşatırken ve hafifletirken cildin kendisini iyileştirmesine yardımcı olur. Birçok satılan leke ilacı, ana maddesi olarak E vitamini içerir.
Glikolik asit
Kimyasal peeling genellikle yüzeysel yaralara ve akne izlerini tedavi etmek için kullanılır. Glikolik asit, kimyasal cilt soyulmasında kullanılan en yaygın asittir ve tüm cilt tipleri için uygundur ve cildi canlandırmak için güçlü bir kabiliyete sahiptir. Cilde uygulandığında, asit cildin altına yeni cildi açığa çıkararak soymasına neden olur. Yara izleri, tabakaya göre tabakadan oluşur, hasar görmüş cilt dokularına bağlanır ve kimyasal soyma ile, leke tabakasını yeni tabakayla giderir. Kimyasal peeling için yüzde 20’lik bir çözelti veya daha bir az oran tavsiye edilmektedir.
Laktik asit
Laktik asit ayrıca sivilce ve yara izi tedavisinde kimyasal bir kabuk olarak kullanılır. Özellikle doğal olarak kuru cilde sahip olanlara önerilmektedir, ancak tüm cilt türleri için iyidir. Kimyasal peelinglerde cildinizle reaksiyona girmek için kullanılan en hafif asittir. Kimyasal peeling için yeni iseniz, yüzde 20 laktik asit veya daha az içeren bir çözelti ile başlayın. Daha kuvvetli bir şey kullanmadan önce bir dermatologla görüşün.